24 Haziran 2015 Çarşamba

Maydanoz Suyunun Cilde Faydaları

Maydanoz, cildin onarımı ve tazeliği için çok yararlı bir bitkidir. Maydanozda bulunan C vitamini, ciltte meydana gelen ince çizgilerin, kırışıklıkların ve izlerin onarılmasında ve azaltılmasında çok etkilidir.
Cildin kollajen üretimini uyarmak ve bu sayede hücre yenilenmesi ve onarımını desteklemek için Maydanoz tüketmek çok fayda sağlamaktadır.
Maydanoz suyunun cilde faydaları oldukça önemlidir. Maydanoz suyunu kür yaparak içebileceğimiz gibi, sabahları maydanoz suyunu cildimize maske yaparak, bu şekilde 15 dakika yıkamadan bekletebiliriz.

Maydanoz Suyunun Cilde Faydaları Neler?

  1. Maydanoz suyu, cildin bakımı ve tamir olması için gereken beta karoten ve A vitaminiiçerir. Cildin elastikiyetini artırarak, ciltteki yara iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  2. Maydanoz suyu gözün altında oluşan morlukların giderilmesinde oldukça etkilidir. Gözün çevresini aydınlatmak ve gözün çevresinde oluşan şişliği azaltmak için kullanılabilir. Yüksek miktarda Klorofil ve K vitamini içermektedir. Maydanoz suyunun içerisine 1 yemek kaşığı kadar yoğurt ekleyip iyice karıştırarak, hazırladığınız karışımı göz çevresine uygulayabilirsiniz. Ya da pamuk toplarını maydanoz suyu ile ıslatıp, haftada 2 kere göz çevresine sürebilirsiniz.
  3. Maydanoz suyu akne, sivilce, cilt enfeksiyonlarını tedavi etmekte ve cildi dezenfekte edebilmektedir. Maydanoz suyunda antibakteriyel ve anti-mantar özellikler bulunmaktadır. Maydanoz suyuna zeytinyağı veya badem yağı ekleyerek cildinize uygulayınız ve 30 dakika sonra su ile durulayınız. Cildinizdeki izlerin azaldığını ve yaraların iyileştiğini göreceksiniz.
  4. Maydanoz suyunda bulunan çinko cilt yenilenmesini sağlayarak ciltteki kızarıkları azaltır ve sivilceleri yok eder.
  5. Sivilceleri önlemek için, evde hazırladığınız maydanoz suyu maskesini uygulayabilirsiniz. Maydanoz suyunun içerisine 3 çay kaşığı bal ekleyerek güzelce karıştırın ve yüzünüze sürün. 15 dakika sonra yüzünüzü suyla yıkayın. Daha güzel ve sivilcesiz bir cilt için bu maskeyi haftada 2 kez deneyebilirsiniz.
  6. Cildinizdeki siyah noktaları ve ciltte oluşan renk değişikliklerini azaltmak için Maydanoz suyu faydalıdır. Bunun için maydanoz suyunu, 3 çay kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı limon suyunu karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
  7. Maydanoz suyu ciltteki PH değerini dengeleyerek yağlı ciltlere oldukça iyi gelmektedir.

Maydanoz Suyu Maskesi Tarifi

  • 1 su bardağı maydanoz suyu,
  • 1 çay kaşığı yulaf ezmesi,
  • 4 çay kaşığı bal,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt.
Hazırlanışı ve uygulanışı: Tüm malzemeyi blendırda karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize sürün ve 15 dakika yüzünüzü hareket ettirmeden bekletin. Daha sonra soğuk suyla cildinizi iyice yıkayın. Yüzünüzde oluşan ölü cilt hücrelerini ve birikmiş kir tabakasını temizlemek için haftada 3 kez, en az 1 er gün ara vererek bu maskeyi deneyebilirsiniz.

Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır ?

Maydanoz kürü hazırlayabilmek için bize maydanozun sapları gerekli. Bu sebeple kullandığınız maydanozların saplarını asla atmayın ve maydanoz suyu hazırlayarak bunlardan faydalanın.
İlk önce 1 litre suyu kaynatıyoruz. Suyu iyice kaynatmamız gerekiyor. 1 litre su güzelce kaynayınca, suyun içerisine 1 bağ kadar maydanozun saplarını atıyoruz. Sonra kısık ateşte 2-  3 dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonra bu suyu süzüp soğuttuktan sonra maydanoz kürümüzde ya da maskemizde kullanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder